INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε πού θα χιονίσει σήμερα

Νεφώσεις με βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής ημέρας.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο. Το πρωί στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 6 βαθμούς, από 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 9 στη Νότια Ελλάδα, από 0 έως 10 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στα κεντρικά και νοτιοδυτικά τμήματα θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα, περιμένουμε στην Αττική. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Σαρωνικό και θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Λίγες νεφώσεις με αισθητή παγωνιά, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Το σκηνικό αλλάζει από σήμερα το βράδυ με την Δευτέρα να υπάρχει αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και ήπιες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης, όπου το βράδυ θα εξαφανιστούν.

Ανήμερα των  Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο  Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά έως το μεσημέρι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι -νοτιοδυτικοί έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο και θα φτάσουν στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα κεντρικά τους 15 βαθμούς, στα νότια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 18 βαθμούς.