INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και πουλάει τα νησιά της» - Αβραμόπουλος: «χαιρέκακες δηλώσεις»

Ιδιαίτερα προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν μία λεκτική «σύγκρουση» με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν, επιτέθηκε στους οίκους αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι αναβαθμίζουν την Ελλάδα «που πουλάει τα νησιά της και κρατάει στάσιμη την Τουρκία»
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως χαιρέκακες και συνέστησε στον Τούρκο πρωθυπουργό να μετράει τα λόγια του.

«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια. Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς» δήλωσε ο κ Αβραμόπουλος.