INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικοί αυτοκτονούν, ο Ερντογάν βλέπει δάκτυλο Σόρος

Τους έξι έφτασαν οι τούρκοι αστυνομικοί που έχουν αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών στη γείτονα.

Τα όργανα της τάξης που έθεσαν τέλος στη ζωή τους είτε δεν άντεξαν την πίεση από την κοινωνική κατακραυγή είτε τις πολύωρες υπηρεσίες κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Είναι ενδεικτικό πως πολλοί αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν από άλλες πόλεις στην Κωνσταντινούπολη αναγκάζονται να κοιμούνται σε παγκάκια, πάνω στις ασπίδες τους ή σε χάρτινα κουτιά, ενώ κάποιοι από αυτούς κάνουν συνεχόμενες βάρδιες 120 ωρών όντας νηστικοί.

«Η σκληρότητα, με την οποία αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί τους διαδηλωτές, είναι μία αντανάκλαση της σκληρότητας, την οποία συναντούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί», - δήλωσε ο Φαρούκ Σεζέρ, επικεφαλής της ένωσης αστυνομικών στην Τουρκία.

 Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις, κυρίως σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη κι Άδανα, ενώ ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απόκλεισε τις πρόωρες εκλογές, βλέπει δάκτυλο Τζορτζ Σόρος πίσω από τη λαϊκή εξέγερση την οποία αποδίδει σε δυνάμεις με διεθνή στήριξη οι οποίες θέλουν να ανακόψουν την τουρκική οικονομική άνοιξη.
 Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κάλεσε από τα Άδανα τους υποστηρικτές του να δώσουν ένα «μάθημα» στους «βάνδαλους» και στους «αναρχικούς» στις δημοτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα το Μάρτιο του 2014.


ΠΗΓΗ